Her kommer jeg til å skrive litt av hvert av hva jeg har gjort og hva som er nytt osv.
2008

30/12 Da er snart et hektisk 2008 år over! Året startet med at jeg tok ringsekretær eksamen og besto. Nå gjenstår bare elev og aspirant arbeidet som jeg håper å få gjennomført så fort som mulig. Årets første utenlandsreise gikk til "lilla stockholm" utstillingen i  Sverige og til Danmark. I Danmark gjorde Tara det godt for Dommer Martin Croeser, med BIR og CERT. En trivelig tur med Anja. Jeg har sittett i utstillingskomiteen for Norsk Spaniel Klub avdeling Oslo/Akershus og var med på den årlige utstillingen som ble arrangert den 28. juni. Dommer var Svein Helgesen og jeg var skriver. En hyggelig erfaring. Dagen etter hadde Norsk Kennel Klub 110 års jubileum og Tara oppnådde Best I Rasen for Dommer Hans Van den Berg fra Nederland. Utrolig prestasjon av Tara med tanke på at hun slo mange konkurrenter, bl.a mestvinnende bedlington i år.

Så gikk reisen til den store utstillingen, World Winner i Stockholm. Tara ble nr 2 i junior klassen og var farlig nære junior tittelen, men vi hadde en flott tur med hyggelig selskap. Andre skriverarbeidet jeg gjorde dette året var for Moss og omegn Hundeklubb den 26.juli. Dommer var Johan Justin og jeg fikk også prøve meg litt som ringsekretær på slutten av dagen. Meget lærerikt. Dagen før stilte jeg Tessi, Bjørgan's Babett og hun oppnådde BIM og CERT for Yvonne Cannon. Noe jeg syns hun fortjente ettersom Tessi har utviklet gode raseegenskaper jeg setter høyt ved en Airedale Terrier.

Europa Vinner utstillingen ble i år arrangert i Budapest, Ungarn og jeg og noen venner tok turen. Med oss hadde vi 3 hunder. En flott ferie og ikke minst fordi Tara fikk den ungarske champion tittelen! Det var ekstra moro. Slutten av året ble litt amputert på hundefronten, da jeg var travelt opptatt med studier og ekamenstid.  Jeg drar til USA i begynnelsen av 2009 og skal studere et halvt år i Rhode Island, ikke langt unna New York. Jeg valgte derfor og avslutte jobben som spaltist for Norsk Spaniel Klub. Tara ble nummer 5 på årets mestvinnende Bedlington Terrier i Norge (Skbk' liste)!! Jeg er meget fornøyd  med det, da resultatene hennes er fra juniorklassen. Alt i alt oppnådde hun 1 championat, 11 CERT, 6 BIR og 2 BIM!! Ser fram til et spennende halvår i USA og hva det vil bringe. Håper også å få med meg endel utstillinger der borte. Takk for i år, Jeg ønsker alle venner og kjente en riktig GOD JUL og et GODT NYTTÅR!!
12/10: EUROPEAN WINNER OG TEK CLUB SHOW 2008

Vi har vært på EUROPA VINNER UTSTILLING I UNGARN, BUDAPEST!

Den 2.oktober tok vi flyet direkte fra Rygge Flyplass og ned til Budapest. Flyturen tok ca 2 timer og gikk kjempe greit. Vi var 5 personer og 3 hunder. Hundene så ut til å takle flyturen bra, en lettelse! Det var meg, Anja,, Gerd, Lars og Elisabeth som dro sammen. De 3 hundene vi hadde med oss var Tara, min Bedlington terrier. Bobby, Anja sin Bull Terrier (N S FIN NORD CH Emred War Dance) og Basseten til Elisabeth Aune (Rosso Bianco's Gossip), mestvinnende i Norge i fjor.

 

Vi ble møtt på Budapest flyplass av to store drosjer vi hadde forhåndsbestilt. De fraktet oss direkte til leiligheten som ligger i distrikt syv i Budapest. Kjempe flott og stor leilighet! Plass til 9 personer med alle fasiliteter og sentralt beliggende. Egen park for hundene lå rett utenfor døren (noe vi ikke benyttet oss av p.g.a smittfare). Leiligheten lå ikke langt fra handlegatene, men nok utenfor, så vi oppdaget den "sjarmerende delen" av Budapest med billige, "second hand" butikker i bakgatene.

Fredag den 3.oktober ble vi hentet med de samme drosjene til utstillingsplassen som vi hadde forhåndsbestilt fra et firma som fungerer i Norge. Vi dro av gårde 06.40! Der nede er de rimelig aggressive i trafikken og taxi sjåførene var raske til å komme fram! Ble kjørt nærmest til inngangsdøren og fant pavillon A med et knips! Det var mange haller og flaks som vi hadde, var dette hallen både Bedlington, Bull og Basset Hound skulle bedømmes i! Bedre kunne det ikke blitt!! Enda bedre var det at Tara og Bobby sin ring lå vis à vis og vi kunne følge med på hverandre! Bedømmelsen skulle ikke begynne før halv elleve, men sånn var det ikke. Det var da åpningsseremonien startet og den varte i 1 og 1/2 time... Så kl 12 begynte de med Bedlington hannene! Nye regler, her skrev de ikke kritikker, men dommer Torsten Himmrich brukte god tid så det gikk sånn passe fort. Tara, Fräcka Frillan's Tapejara hadde akkurat fylt 18 måneder og gikk da i Unghund klassen. Hun fikk Excellent, ble nummer 1 og vant CERT! Det var kjempe gøy! Nora, Basseten til Elisabeth ble nummer to i en stor Unghundsklasse! Bobby hadde dessverre ikke helt dagen, fikk excellent med uplassert.

Lørdag den 4.oktober var det tid for Club Showet. Denne dagen gikk ikke like smurt! Vi hadde nydelig vær hver dag, strålende sol og minst 20 grader, men ikke denne dagen! Det plaskregnet, blåste og var skikkelig surt! Det var noe tull med påmeldingen min og jeg hadde ikke fått start nummeret i posten for denne dagen. Jeg hadde prøvd å ringe og sende mail fra Norge, men fikk ikke respons. Så uvitende og dum som jeg var, regnet jeg med at Terrier Club showet skulle være samme sted som Bull Terrier Club showet (på Kingsem Travbane ikke langt fra Euro dog show området) og ante fred og ingen fare... Så jeg regnet med her skulle Tara også være og hadde fått beskjed om at det var her jeg kunne få start nummreret mitt (forhørte meg dagen før) men nei... Jeg lette og lette, gikk fra ring til ring som var ute, under tak vel og merke, men så lite til Bedlington terriere. Jeg, mer og mer stressa, kliss våt og klokka gikk.. Prøvde å spørre, men til ingen nytte! Her nede snakket et fåtall engelsk og ingen skjønte hva jeg mente. Jeg holdt på å gi opp, men så traff jeg på Anja og de andre igjen og da ble Lars med meg for å lete. Vi prøvde å gå inn på Euro dog show området for å høre med informasjonen, men måtte ha bånd (som vi får sammen med nummeret!) så etter å ha kranglet litt kjøpte jeg bånd. Men nei, ingen som viste noe der heller. Vi gikk tilbake til Basset og Bull ringen v/s Kingsem Travbane for å kanskje finne det der. Det var jo en mulighet at jeg hadde oversett noe... Det var rimelig store områder det var snakk om og vanskelig å få oversikt. Men nei, ingen ring med Bedlington i... Så fikk jeg en idè! De som stod ved Bull Terrier informasjon måtte vel vite hvor Terrier Club Show skulle være! Selv om noen terrier raser hadde egne club show så hadde de vel greie på TEK sitt club show og jammen, jo da! Det var i pavillon B det! Den første hallen som lå vis à vis til Kingsem området. Dvs. maks 5 minutter unna... og jeg hadde gått rundt i 2 timer for å finne dette stedet!! Er det mulig liksom!

Vel, klokken var nå 9.30! Jeg og Lars stresset som bare det, tok med oss Tara, buret og tingene og løp i vei. Vi fant endelig hallen og ringen! Og så var det nummeret da. Jeg var gjennomvåt, stivfrossen og hadde fått gnagsår som gjorde skoene mine knall rød... (Heldigvis ikke utstillings skoene mine!) og nå var det 20 minutter til bedømmelsen startet. Det satt en dame ved dommer bordet og hun skjønte ikke hva jeg sa og sa nei, her får jeg ikke noe nummer! Vel, fikk høre av noen andre at dette var ved terrier klubb standen som lå på andre siden av området... jeg løp! Jeg fant det, men nei det var dagen før. Nå måtte jeg snakke med ringpersonellet. Så jeg løp tilbake og til ringen! Og der var det heldigvis nå en ny dame som forstod problemet mitt. Hun sa: snakk med den damen! Og pekte på en dame som stod ved ringen ved siden av. Dette var hun som ordnet med utstillingen og jeg hadde tydeligvis flaks ved at hun tilfeldigvis stod rett ved. Skjebnen var med meg for en gang skyld og jeg fikk nummeret! Klokken var nå 10! Det var på hengende håret. Heldigvis, siden jeg har en pels hund som må børstes og gres, er Tara tispe og hannene skal i ringen først :) Denne dagen var det kritikk skriving, men dommeren var super rask! Inn i ringen bar det, Tara gikk kjempe bra! Hun fikk Excellent også denne dagen, nummer 1 og CERT!! Dermed har Tara vunnet sitt 11 cert, 18 måneder gammel og er UNGARSK UTSTILLINGS CHAMPION!!!

Frister det for andre å dra på utstilling i utlandet? ;P Hadde det ikke vært for at Lars hjalp meg tviler jeg på at jeg hadde fått Tara bedømt og det ungarske championatet. Så all takk til han! Tara fikk stor pokal og diplom. Dette ble plutselig en kjempe fin dag! :)

Vi gikk ut igjen (brrr) og tilbake til Anja og Elisabeth med en rimelig god nyhet! ;) Vi hadde jo nå vært inne i en varm hall :P Og der stod de å hutret, stakkars, og bedømmingen hadde ikke startet engang! Elisabeth var først inne i ringen. Hun ble nummer to denne dagen også. En dansk Basset Hound som vant, men jeg må si Nora gikk bedre... I Bull Terrier ringen ble Bobby slått av den polske; Lord Of The Timar, en velgående vakker bull terrier hann!

På kvelden ble Champagnen sprettet!! Drikke i Ungarn er latterlig billig. Ungarsk øl er billigere enn Cola bl.a... Vi dro hjem igjen torsdag den 9.oktober. Kjempe deilig å ha så god tid. Fikk gjort og sett mye! Et land som var verdt å dra til! Nydelig arkitektur, spennende historie og ikke minst et veldig hundevennlig land. Vi hadde med oss hundene overalt og det var ikke noe problem. Vi ble bortskjemte i forhold til vårt "hundehate hjemland" :P Takk for en flott tur!! :D 

28/7 Moss og Omegn Hundeklubb  26. juli 2008:

Denne helgen var det Tessi sin tur!! Bjørgan's Babett gikk til topps blant tispene og fikk CERT og ble BIM! 8 Airedale Terriere var påmeldt. Tessi deleies med min mormor, Anne-Mari Sunde. Tessi er 5 år, men hun beviste at det er aldri for sent!! Dommer var Yvonne Cannon. 

Søndagen var jeg også på Moss og Omegn hundeklubb sin utstilling, men da som skriver. Jeg skrev i ringen hvor bl.a cocker ble bedømt. Dommeren var Johan Justin. Jeg er nå ferdig med å skrive og kan starte som ringsekretærelev. Gleder meg. Neste helg tar jeg turen til Nesbyen. Da skal Tara stilles. Jeg skal også stille Bull Terrier for min venninne, Anja ; NORDUCH Emred War Dance.
9/7 WORLD WINNER 2008 OG CIRCUIT SHOWS

Mandag den 30. juni 2008 pakket jeg bilen og dro avgårde til Tara sin oppdretter, Sofia Fagerholm. Hun bor ved Lerdala i Sverige. Det var utrolig hyggelig å treffe alle hundene og Sofia igjen, ikke minst de to brødrene til Tara; Wilmer og Magnus. Tirsdag stod vi opp, jeg badet/fønet Tara mens Sofia dro til dyrebutikken sin i Skövde. Og så kom vi etter, så Sofia kunne få klippet Tara. Det tok tid og de holdt på hele kvelden. Men så utrolig fin hun ble!! TUSEN takk Sofia for at du tar så godt i mot oss :) Vi storkoste oss!

Kl 12 om natten dro jeg avgårde mot Stockholm. Samtidig dro Anja, Pia og Ann Jeanette fra Norge, mens vi hadde kontakt på telefon. Når jeg var i Örebro hadde de tatt meg igjen og var like bak, vi møttes og kjørte sammen til world terrier show. 6 hunder hadde vi med oss, 2 dvergschnauzere, 3 bull terriere og 1 bedlington terrier! Vi var framme kl seks på morgenen ved utstillingsområdet. Man fikk ikke lov til å kjøre inn før klokken syv på området. Det var bra vi var så tidlig ute, for det ble laang kø etter hvert. Tara gikk i ungund klassen for første gang og fikk excellent av dommeren og ble plassert som nummer 4. Jeg handlet en dverg schnauzer (hvit) tispe senere på dagen og hun gjorde det veldig bra. Fikk excellent av dommeren og ble nummer 2. Hun slo mange! og det var virkelig gøy å gå med henne. Hun var skikkelig showete!! :D

Så dro vi til hotellet. Vi bodde på Scandic Infra City. Et kjempe fint hotell ca en halv times kjøretur unna messen. Vi hadde fått de fine rommene!! Nesten suiter! På kvelden var alle utrolig slitne (slitne=overtrøtte). Vi hadde ikke sovet på lenge! Vi spiste pizza på en god italiensk restaurant. Vi hadde det utrolig gøy!! ;P Dagen etter var det ikke utstilling for bedlington, men jeg tok med meg schnauzerme og handlet de på verdens vinner utstillingen. Pia, Ann Jeanette og Anja dro på bull terrier klubben sin utstilling. Dette var dagen! Ca 80 buller var påmeldt og hjem til hotellet kom Anja med CERT sløyfen!! Dermed var Bobby (Ch Emred War Dance) svensk utstillings champion og også NORDISK CHAMPION! Fantastisk bra! Champagnen ble åpnet! ;)

Fredag hadde vi helt fri, vi sov lenge og spiste god frokost på hotellet. Så dro vi avgårde til messen. Vi gikk rundt, tittet på alle bodene og shoppet litt. På kvelden skulle jeg egentlig på grill fest med "cocker-gjengen" til Monica Forsander. Men jeg hadde dessverre ikke mulighet allikevel:( Vi badet bull terrierne og Tara ble fønet og fikk en siste klipp. Lørdag er nemlig "the day"! World Winner 2008! Dommer var Peter Machetanz fra Tyskland. 68 bedlington påmeldt. Han ga Tara en strålende kritikk! Men det var en junior tispe fra Russland som slo henne... så nære tittelen... Per Benny Stenbrenden (deleieren til Tara) gjorde det stort. Vakre Stepa, Blju Be Judzhens More Than A Feeling tok CACIB og CERT og ble dermed World Winner 08! Store gratulasjoner til Vigdis og Benny! Etter utstillingen dro Anja, Pia og Ann Jeanette hjem til Norge. Jeg ble igjen og møtte cocker gjengen på Conect hotell rett ved messen. Vi dro til "gamla staden" og spiste god mat og dro senere på pub. Det var kjempe hyggelig!

Søndag var dagen for gruppe 8. Elin Hallerud Borgersen gjorde det stort med Cocker Spaniel! Dommer for tisper var Hans Lethinen! Skjervtun's In Her Shoes vant klassen sin, CERT og CACIB og dermed hadde "Norge" nok en World Winner tittel! Gratulerer så mye! Hjemturen var lang og kjedelig. Men for en fantastisk tur det har vært!!! 

Norsk Kennel Klub, Bjerke travbane, 110 år jubileumsutstilling den 28. juni 2008:
8 Bedlington Terrier stilte. Dommer var Hans Van Den Berg fra Nederland. Han likte Tara særdeles godt. Hun ble BEST I RASEN og vant sitt 9'ende CERT! For en dag!! I gruppen var det mange terriere, hun ble først plukket ut, men ikke plassert blant de 4 beste. det var meget stor konkurranse. Hatt en strålende dag og været var nydelig. I morgen drar vi avgårde til Sverige for verdens vinner utstillingen.

27. juni arrangerte Norsk Spaniel Klub avdeling oslo/akershus utstilling på Årvoll skole. Dommer var Svein Helgesen. I våres tok jeg ringsekretær eksamen og for å kunne starte på elev arbeidet må jeg ha vært skriver to ganger. Så denne dagen var jeg for første gang skriver. Det var ikke noe problem og det gikk kjempe fint.

Terrierspesialen 2008 i Lier 14. juni 2008:
14 Bedlington Terriere stilte (16 påmeldt). Dommer var Thorsten Himmrich fra Tyskland. Tara, Fräcka Frillan's Tapejara ble BESTE JUNIOR med CK og avsluttet som 2 beste tispe. Bare slått av Gro Ø. Granholt sin amerikanske tispe som ble norsk utstillingschampion den dagen. (Gratulerer så mye).

9/6 7.juni 2008: "Tara" Fräcka Frillan's Tapejara har vunnet nok et CERT fra juniorklassen!!! 14 måneder gammel tok hun sitt 8 cert på Norsk Kennel Klub sin internasjonale utstilling i Trondheim. Dommer var Finske Irina Poletaeva som sa at hun likte Tara meget godt! 8 bedlington terriere var påmeldt.
11/5 Utstilling den 29. april 2008 i Stangehallen. Arrangør var Norsk Dobermann Klubb. Bedlington Terrier: "Tara" Fräcka Frillan's Tapejara ble BIM og fikk nok et CERT som junior. Det var 4 påmeldt og hun fikk en god kritikk. BIR ble Blju Be Judzhens More Than A Feeling "Stepa". Eier Per Benny Stenbrenden. Dommer var Otakar Vondrous, Tsjekkia.

Portugisisk Vannhund: "Nita" Water Elite La Sirenita har nå fyllt 2 år og trengte et lite CERT for å bli NORSK UTSTILLINGS CHAMPION og det fikk hun! Gratulerer til Kine som har en fantastisk portis! Nita avsluttet med å bli 2 beste tispe for dommer Dennis Kuzelj.

25/3 Den 20 mars dro jeg og Anja om driver med bull terrier til Danmark. Vi stod tidlig opp torsdag morgen til nydelig vær og strålende sol og pakket bilen. Det var så vidt plass til alt vi skulle ha med; 2 bull terriere (NV-06 NUCH Quest Ti Amo Tabaqui og Emred War Dance) 1 bedlington terrier (Fräcka Frillan's Tapejara) og alle hunde ting og bagasje. Men det gikk kjempe bra. Vi kjørte til Sverige og Helsingborg, så tok vi fergen over til Danmark, Helsingör. Fergen brukte bare 20 min over. Når vi kom til Danmark kjørte vi forbi København og til en koselig by som heter Næstved. På veien så vi en nydelig fasan som nesten fløy inn i bilen! Vi bodde på et kjempe fint vandrerhjem med stort rom, eget bad og balkong.

Fredag 21 mars var det utstilling arrangert av Dansk Kennel Klub. Hallen lå bare 2 minutter unna vandrerhjemmet. Egentlig var det Martin Croeser som både skulle dømme bedlington og bull terrier, men det ble dommer endring på bull terrier. Ringene var heller ikke så nærme hverandre, men vi hadde god tid siden alle staffene og amstaffene skulle inn før bedlington, ca kl 14 var jeg inne med Tara i ringen. Det var 5 påmeldt. Tara gikk inn i ringen og viste seg kjempe bra. Hun showet kjempe fint og det var virkelig gøy å vise henne i dag! Dommeren sa dette om henne: Excellent presentation, very feminine, excellent head, good dentition, good pigmentation, good shoulder, correct topline, nice sound mover! Hun ble beste tispe, vant danskt CERT (11 måneder gammel og hennes 6 CERT!!) og ble BEST I RASEN!! Dessverre gikk arrangeringen av utstillingen veldig tregt og sekretæriatet sa at finalene sannsynligvis ikke kom i gang før kl 5 og at de skulle kåre det meste før bedømmingen av gruppe 3 så vi måtte bare dra! Veldig synd, men hvis vi ikke skulle komme til Stokcholm alt for sent så måtte vi dra. Og det var lurt av oss for vi var framme i Stockholm klokken 3 på natten! Sliten, men fornøyd i seng! 

 

Lørdag 22 mars sto vi opp tidlig og kom oss til Stockholmsmässen. I dag var ringene rett ved hverandre. Utrolig praktisk. Det var 12 bedlington påmeldt (8 tisper og 4 hanner) I junior tispe klassen var det 5 påmeldt! Hundene var slitne etter den lange reisen og Tara viste seg ikke som hun pleier! Dommer var Annuka Paloheimo fra Finland. Hun fikk en fin kritikk: Very elegant, good expression, excellent neck, corret front, promising coat. Hun fikk 1 premie og ble nummer 2 i klassen med HP. Det er jeg veldig fornøyd med! Etter bedømmingen gikk jeg og Anja og tittet rundt på utstillingen. Det var en del stands og vi shoppet litt. Vi så også på mange fine hunder. Jeg la bl.a godt merke til en Airedale Terrier hannhund som sto utenfor ringen som jeg likte veldig godt! Den var av god type etter min smak. Den hadde masse, kort kropp, gode vinkler og et godt hode! Jeg spurte om navnet og måtte se på hvordan det gikk og den ble BIR! Vi overnattet til søndag og koste oss Påskeaften med god middag og drikke på en koselig restaurant i "gamle stan" i Stockholm. Jeg har hatt det kjempe hyggelig og takker for reiseføge med Anja og hennes fine bull terriere. 
19/2 Vi har vært på utstilling i Letohallen igjen. Denne gang var det Boxerklubben som arrangerte. Kjempe hyggelig. Det er store ringer og fine premier! Det er sjelden å få så store pokaler for å vinne cert og BIR. Ja nemlig! "Tara" Fräcka Frillan's Tapejara ble BEST I RASEN og fikk sitt femte CERT! Neste helg skal vi til Bø i Telemark (Internasjonal utstilling). Det blir veldig spennende! Ellers nytt er at Tara's Far; "Riven" Rivendown Gandalf The Grey har blitt Internasjonal Utstillings Champion!! Gratulerer så mye til eier Hanne Winninge, Kennel Skybar.
21/1 Søndag 20. januar var vi i Pingvinhallen på utstilling. Sandefjord Hundeklubb var arrangør. Fräcka Frillans Tapejara vant sitt fjerde CERT og ble BIM for Ferdinando Asnaghi, Italia. Gratulerer til Kennel Cimisa med BIR på Blju Be Judzhens More Than A Feeling! Eier er Per Benny Stenbrenden, som også er Taras deleier.

14/1 Vi har vært på utstilling i Letohallen igjen den 12 januar. Fräcka Frillan's Tapejara "Tara" ble BIR og fikk CERT for dommer Maria Dekaristou, Hellas. Det var Doberman klubben som arrangerte. Hun fikk en fin kritikk: "Typical young female with lovely expression, correct prop. scull and muzzle, good neck, excellent chest, good topline, good front and rear angulation, nice coat, nice temp, excellent presentation". Water Elite La Sirenita "Nita" ble også stilt og hun ble også BIR og fikk CERT for dommer Guiseppe Alessandro. Hun ble også BEST I GRUPPEN! Nita er nå fullcertet!

Den 13 januar var det Norsk Berner Sennenhundklubb som arrangerte. Dommer var Andrzej Kazmierski fra Polen. Fräcka Frillan's Tapejara "Tara" vant sitt tredje BIR og CERT på tre utstilliinger (bare 9 måneder gammel) og fikk igjen meget god kritikk. Water Elite La Sirenita vant også i dag BIR og CERT for dommer Natalja Nekrosiene. I gruppa for Guiseppe Alessandro ble hun BIG-3! For en helg!

30/12 Jeg har vært på romjulsutstilling i Letohallen. Lørdag arrangerte Norsk Dobermann Klub og valpedommer for Bedlington var Arne Foss, Norge. Tara ble BIR valp og BEST I GRUPPEN! Dommer for gruppen var Frode Jevne, Norge.

Dagen etter var det Rottweiler klubben som arrangerte og i dag er Tara akkurat 9 måneder og dermed junior. Jeg og Jenny Sinkaberg (Luviki Kennel) dro sammen og Tara sin offisielle debuten gikk bra! Hun fikk CERT og ble BIR for dommer Harry Tast fra Finland. Været her i Oslo har vært vått og trist, så ser frem til at det kan bli litt kaldere og forhåpentligvis litt snø. Det gjør pelsstellet også litt enklere!

GODT NYTTÅR ØNSKES TIL ALLE VENNER, KJENTE OG VALPEKJØPERE!!

* Nyheter 2007 *

Copyright © StarwingDesign*~
* KENNEL VILLABRIS *