VELKOMMEN TIL KENNEL VILLABRIS

Registrert kennelnavn i FCI siden 2005
© Eline Krog
 

 

Mitt navn er Eline Krog og jeg er innehaver av Kennel Villabris. Navnet ble godkjent våren 2005. Navner har en betydning for meg siden oldemor oppkalte stedet der jeg er oppvokst for Villabris.

Jeg klipper/trimmer alle raser. Hovedsakelig spaniels og terriere til utstilling.
Holder på med ringsekretær-utdannelsen (aspirant arbeid igjen)
Deltatt Kynologi kurs
Deltatt Organisasjonskurs i regi av NKK
Ernæringskurs

Styreverv:
Styremedlem/Sekretær i Hovedstyret i Norsk Terrier Klub
Raserepresentant Bedlington Terrier for Norsk Terrier Klub
Ansvarlig Årets Terrier liste for Norsk Terrier Klub
Styremedlem i Skandinaviske Bedlington Terrier Klubben
Varamedlem i Norsk Terrier Klub Avd Oslo/Akerhus

Tidligere har jeg sittet i styret i Norsk Spaniel Klub avd. Oslo/Akershus (2007)
og skrevet Cocker Spaniel spalten i Norsk Spaniel Klub sitt medlemsblad
 "Våre Spaniels" (2004-2009)


Jobbet 6 år i dyrebutikk (Røa Hundesport og Zoo)
Utdannet med bachelor i økonomi (deler av utdannelsen i USA)
Vikar for Intervet (Animal Health) og deltidsjobb hos MSD Norge (Merck&Co) ved siden av studier
Bodd i Milano(Italia), men bor nå deler i Oslo og deler i Moss(Norge)

Jeg er medlem av:
Norsk Kennel Klub
Svensk Kennel Klub
Norsk Terrier Klub
Norsk Spaniel Klub
Skandinaviske Bedlington Terrier Klubben
Rasegruppen for Wheaten i Norge (under NTK)

Litt Historie

Jeg fikk min første hund i 2002. Da var jeg uerfaren og skulle kun ha en "familiehund". Jeg hadde ønsket meg hund så lenge jeg kunne huske, men når jeg var liten skulle jeg ha en Lassie hund. Jeg er vokst opp med Airedale Terrier på morsiden. Mormor har alltid hatt Airedale og hun har også hatt noen kull. Flere av hennes Airedale fra Sofie Kirkerud Thorkildsen. Jeg har gått på kurs for å lære å klippe og lært av oppdrettere. I dag hjelper jeg henne med trimming, da det er tungt arbeid og hun begynner å bli eldre.

Pappa og den siden av familien er fra Røros, men i dag er det kun Bestemor som bor på Røros. Bestefar og Bestemor hadde alltid fuglehunder, og Bestefar drev mye med rypejakt. De hadde engelsk settere, irsk settere og pointere. Men jeg husker best Charm, verdens fineste irsk setter som døde i 1997.

Mamma og Pappa hadde ingen særsilkt interesse for hund, men kunne tenke seg en som familiehund. Så i 2002 fikk jeg endelig kjøpe min egen for konfirmasjonspengene jeg hadde spart på. Nok tilfedlig, ble det Kaisa fra Kennel Eternal, Ellen Bye. Hundeinteressen var stor og jeg er sikker på at jeg leste alle hundebøker jeg kom over. Ingen ting skulle gjøres galt, men per i dag kunne jeg tenke at fokuset på å kontakte raseklubb, valpeformidler, snakke mer med oppdrettere, dra på utstillinger o.l. var større før jeg bestemte meg for valp - Selv om Kaisa er en utrolig hund og jeg hadde aldri verden byttet henne for noe. Men en gang må være den første. Etter hvert begynte jeg å stille Kaisa på valpeshow og sånn fortsatte det.

I 2005 hadde jeg mitt første kull. Jeg hadde vært med på flere fødsler og hadde mange gode og erfarne venner. Så kull det hadde jeg i en alder av 19 år! Det er ikke noe man vanlig anbefaler..
Men jeg som var engasjert, lærevillig, selvstendig og brant (og brenner) for rasen står for det valget og er stolt av det.

7 sorte cocker valper ble det med far NUCH Northworth Millenium "Lance". Kombinasjonen var veldig bra. Kaisa hadde sitt andre kull i 2007 - også et godt kull. Friske, fine valper med supert gemytt. Selv om Kaisa aldri var stjernen i ringen var hun en sunn og god avlstispe. I dag er hun i en alder av 8. Aldri vært hos veterinær pga sykdom. Jeg er opptatt av at man skal være særdeles kritisk til hunder man bruker i avl og man skal ha en mål og mening med det man driver med.

I kontakt med terriermiljøet og spesielt Gro Granholt fikk jeg etter hvert øyne opp for Bedlington Terrier, som så flere burde. Bedlington er en yndig, elegant, glad, rask, spenstig og en veldig trivelig rase. Rolige inne, full fart ute. Jeg kjøpte min første Bedlington av Kennel Isotop, Isotop's Koh-I-Noor i 2004. Satte meg på toget ned alene med bur og henter Milly. Ikke noe problem. Etterhvert lærte jeg meg formklipp og dro mye på ustillinger med Milly. Hun ble Norsk Champion og vi ga oss der. Den største "støtten" har det vel aldri vært fra Mamma og Pappa. Men jeg fikk da til mye og takker foreldrene mine for det! Men jeg har alltid vært misunnelig på de som er oppvokst i "valpekassen". Men i etterkant ser jeg den lærdommen det har gitt ved å ikke få alt med sølvskje. Jeg tenker og handler selvstendig, tar ansvar, har alltid måttet forklare og begrunne alt og også tilegnet meg mye kunnskap, noe som er essensielt. Og man slutter aldri lære.

Etterhvert kom Tara, Fräcka Frillan's Tapejara inn i hjemmet i 2007. Hun har blitt INT NORD S DK N H UCH InterraV-09 NV-10. Tara ble Mestvinnende Bedlington Terrier i 2009. Hun ble også nr 9 over Årets Terrier samme år.

Etterhvert kom også Herman, N S UCH Toolbox Lifesaver inn i livet mitt i 2009.
Han deleies i dag sammen med Birgitt Strøm. Herman ble Mestvinnende Bedlington Terrier i 2010.

Selv om studier tar mye tid, legges ikke planer på hylla og mye av tiden går med til hundene...
"Man skyndter seg sakte...."

 

Milly og Aisha

My goal as a breeder is to get healthy, merry litters with a good temperament and typical standard. The temperament will always be number one, but i am not satisfied with the next best thing and will always strive to breed a beautiful puppy and will always carefully select the combination i'll choose. Quality before Quantity! The puppies are at least 8 weeks old at delivery, registrated at The Norwegian Kennel Club with pedigree, chip-marked, vaccinated and with a veterinary check. I'm taking it very serious being a breeder and I will always be there for my puppy owners.

/Eline Krog

Copyright © Eline Krog
*
KENNEL VILLABRIS
*